MTB'er Sjonnie de Vries sporter van het jaar 2014


Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Epe is maandag 5 januari de winnaar van de Sportprijs 2014 bekend gemaakt. Mountainbiker Sjonnie de Vries (39) uit Epe ontving deze prijs van de gemeente Epe uit handen van wethouder Robert Scholten.

Sjonnie de Vries was samen met twee anderen genomineerd voor de Sportprijs: met Rachella Koetsier (17) uit Vaassen (tennis) en met Daniel Claasen (13) uit Vaassen (zwemmen).

MTB'er Sjonnie de Vries

Sjonnie de Vries draait al jaren mee in de top van het Nederlandse mountainbiken en behaalde hierin diverse podiumplekken. Hij fietst bij het Xprezz mountainbike team uit Epe en is afgelopen jaar Nederlands kampioen geworden op het onderdeel xc eliminator bij de masters 30+.

Tennisster Rachella Koetsier

Rachella Koetsier is al enkele jaren een talentvolle tennisster. Ze staat 150-ste op de nationale ranglijst van Nederland. Afgelopen jaar is ze kampioen geworden met het 1e team van TC Sprenkelaar in Apeldoorn.

Zwemmer Daniel Claasen

Daniel Claasen is lid van Zwemvereniging Vaassen. Hij behaalde een derde plek op de 200 meter vrije slag tijdens de Nederlandse Junioren- en Jeugdkampioenschappen in juni in Amsterdam dit jaar. Daarnaast behaalde Daniel ook meerdere eerste plekken en podiumplekken op verschillende afstanden
tijdens de Gelderse Kampioenschappen Lange Baan, Korte Baan en de Gelderse Langeafstand Kampioenschappen.

vlnr: Sjonnie de Vries, Daniel Claasen en Rachella Koetsier. Fotograaf Hans van de Vlekkert