Opening expositie Tonnis Bolks en Ton Scheerhoorn


06 januari 2015

Wethouder Rene de Vent opent vrijdag 9 januari 2015 de expositie van de kunstenaars Tonnis Bolks en Ton Scheerhoorn in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. De schilderijen en beelden zijn te zien tot en met woensdag 5 maart 2015.

Tonnis Bolks schildert met acryl op doek en paneel. Hij werkt veel met de beeldelementen herhaling, ritme en vorm. De compositie is altijd belangrijk, daardoor is te zien en te voelen dat er een balans is. Thema's zijn 'Ameland', 'vliegende vogels' en 'oude meesters'. Bij het laatste thema
zijn vooral de etsen van Rembrandt een inspiratiebron.

Ton Scheerhoorn maakt beelden van metaal zoals cortenstaal en RVS en beelden van steen, zoals albast, serpentijn, speksteen, marmer en graniet. De beelden zijn meestal figuratief en soms abstract, in de beelden ontbreken details zodat de kijker hieraan zelf een invulling kan geven.

Lokale kunstenaars
In maart 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant.

Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.