Regius College zamelt geld in voor fonds gehandicaptensport

geplaatst op 06 januari 2015

(S)Cool on Wheels, een voorlichtingsproject van het Fonds Gehandicaptensport, is 1 en 2 december op het Regius College locatie Hofstraat geweest. Drie klassen van Sport, Dienstverlening en Veiligheid kregen les over het thema `leven en sporten met een handicap'. Dit maakte dusdanige indruk op de jongeren, dat zij geld in zijn gaan zamelen voor het Fonds Gehandicaptensport. Onderling streden zij voor het hoogste bedrag, dat wordt namelijk beloont met een mountainbikeclinic in Alkmaar.

(S)Cool on Wheels

Geert Schipper en John van der Meer (docenten van (S)Cool on Wheels) vertelden in de klas over het ontstaan en het leven met hun totaal verschillende dwarslaesies. Er werd ook aandacht besteed aan andere vormen van beperkingen en hoe belangrijk sport voor mensen met een beperking is. Vervolgens mochten de leerlingen in de gymzaal met sportrolstoelen ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel. De middag werd afgesloten met een toernooitje rolstoelbasketbal waarin er fanatiek maar zeker sportief gespeeld werd.

Inzameling

De leerlingen hebben elke kans om geld in te zamelen voor het Fonds Gehandicaptensport aangegrepen. Zo hebben zij een sponsorloop georganiseerd, zijn er koekjes gebakken en verkocht, lege flessen opgehaald en er zijn zelfs spullen verkocht op de kerstmarkt in Schagen. De leerlingen uit de dorpen Anna Paulowna, Hippolytushoef en Warmenhuizen e.d. zijn door weer en wind langs de deuren gegaan om te collecteren. Dit alles heeft een prachtig bedrag opgeleverd van EUR 1286,38! Klas 3zw1 had met 624 euro het meeste geld opgehaald en mogen gaan genieten van een mountainbikeclinic in Alkmaar.

Voor meer informatie over (S)Cool on Wheels of aangepast sporten kunt u contact opnemen met Iris van Paridon van Sportservice Schagen 0224-214 774, e-mail: ivanparidon@sportserviceschagen.nl