Veel verkeer op datingwebsites na de feestdagen


UTRECHT, 20150107 -- De feestdagen zijn weer voorbij en dat nodigt bij veel singles uit tot het vinden van ‘de ware’ online, meldt Sum.nl. Het is extra druk op datingwebsites, want na al die gezelligheid rondom de feestdagen zien singles al gauw in dat alleen zijn niet altijd even leuk is. Ook worden er rond oud en nieuw veel relaties op het laatste moment verbroken.

Piek datingwebsites

De eerste zondag van het jaar worden datingsites het meest bezocht, dit blijkt uit cijfers van Match.com. Vooral rond 21.52 uur liep het storm. De piek voor datingwebsites ligt tussen de kerstdagen en 14 februari. Er loggen in totaal meer dan 2 miljoen gebruikers in, in de eerste week van januari. Daarnaast stijgen de aanmeldingen met 30 procent, aldus Match.com.

Aanmelden datingsite januari

Wanneer mensen zich in januari aanmelden op een datingwebsite en een profiel aanmaken, hebben zij tot 15 procent meer kans op het vinden van een date dan in andere maanden. Voor mannen ligt de tijd tot het vinden van een date rond de 10 weken en bij vrouwen rond de 8 weken.

Profielfoto

Bij het bekijken van een datingsite profiel kijken de meeste mensen als eerst naar de profielfoto, Sum zegt hier het volgende over: “Datingsites zijn soms wat oppervlakkig. Hoewel een goede profieltekst net zo belangrijk is, valt een profielfoto gelijk op. Een eerste indruk kan je maar een keer maken, zorg dus voor een verzorgde profielfoto!”