Toespraak burgemeester De Boer


Voorafgaand aan de uitreiking van de vrijwilligersprijzen keek de burgemeester in zijn toespraak terug en vooruit tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 2 januari.

Onderwerpen die hierin aan de orde kwamen waren de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 en de stand van de democratie, die volgens de burgemeester meer leeft dan ooit. Ook vroeg de burgemeester in zijn toespraak aandacht voor de veteranen in onze gemeente. Dit zijn allemaal mensen die zich
hebben ingezet voor de internationale vrede en veiligheid en verdienen om die reden een bijzondere blijk van waardering door de Burense samenleving. Vanuit onze bevolking zijn er mensen bereid zich hiervoor in te zetten. Naar verwachting laten zij binnenkort horen hoe zij dat willen gaan doen.
Over de samenwerking in de regio gaf de burgemeester aan, dat hij graag een speerpunt wil toevoegen aan de drie die in de regio zijn benoemd - recreatie en toerisme, agribusiness en logistiek. En dat is de (s)maakindustrie, oftewel de `ambachten en industrie'. Hij pleit ervoor het onderwijs,
het bedrijfsleven en bestuurlijk Rivierenland gezamenlijk een toekomstagenda te laten opstellen zodat de smaakindustrie nog beter kan floreren.

U kunt de toespraak van de burgemeester lezen op onze website.