Starterslening in de gemeente Bladel blijft


Vanaf 1 januari 2014 is het in de gemeente Bladel mogelijk om in aanmerking te komen voor een starterslening. Het is gebleken dat de starterslening voorziet in een behoefte en bijdraagt aan de (noodzakelijke) doorstroming binnen onze gemeente. 60% van de aanvragers heeft de lening gebruikt
voor de aankoop van een bestaande woning. Bovendien verlaat 60% van de aanvragers een huurwoning, waarvan 11 huurwoningen in de gemeente Bladel.

Niet alleen in de gemeente Bladel is de starterslening een succes. Hierdoor is de bodem van de rijksbijdrage in zicht en is het budget binnenkort op. De provincie Noord-Brabant heeft begin november 2014 besloten het Brabants Startersfonds per direct te stoppen. Het Rijk financierde voorheen
50%, de provincie 25% en de gemeente de overige 25% van de lening. Het gevolg van het stoppen met de starterslening door het Rijk en de provincie is dat de gemeente de starterslening voortaan voor de volle 100% zelf moet financieren.
De gemeenteraad van Bladel heeft op 18 december jl. besloten om de starterslening te continueren.

Voor meer informatie over de starterslening kunt u contact opnemen met mevrouw E. Schellekens of de heer Th. Heuveling van de afdeling Ontwikkeling (telefoon 0497-361636).