07-01


* Nieuwsoverzicht
* Bekendmakingen
* Digitale Informeel

Nieuws

actueel historie

Datum Nieuwsbericht
07-01 Loket WWZ werkt voortaan op afspraak
07-01 Hondenbezitters let op!
07-01 Geen frituurvet in het riool
05-01 Langdurigheidstoeslag vervalt per 1 januari 2015
31-12 Hondenbezitters let op!
30-12 Donderdag 26 februari vrijwilligersavond in Duiven!
29-12 Foutieve link naar Besluiten Wmo, Jeugdhulp en Participatiewet
24-12 Een tweede leven voor uw kerstboom.
24-12 Kerstbomen inleveren 2015
23-12 Hulp bij het huishouden in Duiven niet mogelijk via Diafaan
17-12 Gewijzigde openingstijden streekarchivariaat

* home
* actueel
* nieuws
* geen frituurvet in het riool

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Geen frituurvet in het riool

'Niet alles kan en mag zomaar het riool in!'

De afgelopen jaren is het aantal meldingen van rioolverstopping sterk gegroeid. Wees bewust van de gevolgen van (frituur)vet in de gootsteen.

Het kost de gemeente veel geld per jaar om dichtgeslibde riolen en vastgelopen gemalen te repareren als gevolg van (frituur)vet. Uiteindelijk worden deze kosten doorberekend in het `rioolrecht', dit is de rioolbelasting die u als inwoner betaalt.

Verstoppingen ontstaan doordat frituur- of bakvet in de gootsteen of toilet terechtkomt. Het vloeibare vet stolt aan de binnenkant van de rioolbuis en er blijft een laag vet achter. Schoonmaakdoekjes en andere materialen die niet in het riool thuishoren, hechten zich hieraan en het vuil hoopt
op. De doorsnede van de buis wordt steeds kleiner en slibt langzaam dicht. Dit kan leiden tot overstromingen, viezigheid, stank en overlast in huis en op straat. Bovendien oefent vet een grote aantrekkingskracht uit op ongedierte, dit kan schadelijk zijn voor de volksgezondheid.

In Duiven zijn huiseigenaren zelf verantwoordelijk voor hun huisaansluiting riolering en verstopping in het toilet of de gootsteen. De gemeente zorgt voor de aanleg, het beheer en het onderhoud van het openbare rioolstelsel. Meer informatie www.riool.info.