Vooraankondiging bestemmingsplan Centrumgebied Bos


Vooraankondiging bestemmingsplan Centrumgebied Bosschenhoofd e.o.

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor "Centrumgebied Bosschenhoofd e.o." te Bosschenhoofd.

Het bestemmingsplan is opgesteld om de ontwikkelingen in het centrum van Bosschenhoofd planologisch te regelen. De ontwikkelingen in het centrumgebied van Bosschenhoofd worden in drie fasen uitgevoerd. In fase 1 (2011) is de nieuwbouw van de Heilig Hartschool inclusief sporthal gerealiseerd.
In fase 2 (2014) is de multifunctionele accommodatie met commerciele ruimten en bovengelegen appartementen gerealiseerd. In fase 3 (2015/2016) worden circa 39 grondgebonden woningen en 12 appartementen met de mogelijkheid voor commerciele voorzieningen op de begane grond gerealiseerd. Verder
voorziet het bestemmingsplan in het realiseren van maximaal drie woningen op het perceel naast de pastorie en kerk en wordt het perceel Sint Gerardushof 13 voorzien van een woonbestemming.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd voor een ieder ten behoeve van het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in de Halderbergse Bode, de Staatscourant en langs elektronische weg (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling en Realisatie van de gemeente Halderberge, de heer J. Groenland.