Inloopavond Nieuwe Driemanspolder op 20 januari


Voorleeshulp

7 januari 2015 -

Dinsdag 20 januari van 18.00 - 20.00 uur bij SnowWorld, Buytenparklaan 30 in Zoetermeer

De Nieuwe Driemanspolder is een natuurgebied tussen Leidschendam-Voorburg, Den Haag (Leidschenveen) en Zoetermeer. Daar wordt een natuur- en recreatiegebied met wandel-, fiets- en ruiterpaden, plassen, moeras, planten en dieren ontwikkeld.
Het nieuwe natuurgebied gaat u niet alleen een mooi uitzicht en een heerlijk recreatiegebied opleveren, maar is bovendien belangrijk voor de veiligheid en duurzaamheid van Zuid-Holland. In de Nieuwe Driemanspolder wordt bij extreme regenval overtollig water uit de omgeving tijdelijk
opgevangen, om zo de veiligheid van de omliggende bewoonde gebieden te garanderen. Zo verandert het huidige agrarische gebied de komende jaren in een natuur- en recreatiegebied.

Om dit te realiseren moeten een aantal procedures worden doorlopen en besluiten worden genomen. Voorafgaand aan de inspraakperiode wil Rijnland omwonenden en belanghebbenden informeren over de procedures en de te nemen ontwerp besluiten.
Op de inloopavond kunt u met uw vragen en opmerkingen terecht bij deskundigen van Rijnland. Informatie die Rijnland uit deze inloopavond ophaalt wordt, waar nodig, verwerkt in de te nemen ontwerpbesluiten.

Op deze avond worden diverse documenten toegelicht:
Het peilbesluit, dit gaat over de waterberging
Het projectplan Waterwet, dit gaat over het de inrichting van het water in het gebied
De Legger, dit gaat over de ligging, vorm, afmeting en constructie van watergangen (slootjes ed.)

Zienswijzen indienen

Het peilbesluit, projectplan en legger worden door Rijnland vastgesteld in afzonderlijke procedures en besluiten. De bijbehorende documenten worden over enkele weken vrijgegeven voor inzage. Als inwoner of gebruiker van het gebied kunt u een zienswijze indienen tijdens de inspraakperiode. Deze
periode van zes weken start op de dag na vrijgave en publicatie van de betreffende ontwerpbesluiten.

Meer informatie

Kijk op de website van de Nieuwe Driemanspolder: www.n3mp.nl of neem contact op met het Klant Contact Team van Rijnland, telefoon 071-306 3535.