Persbericht: Startsein Stichting Centrummanagement Elst gegeven


26 november 2014

Startsein Stichting Centrummanagement Elst gegeven

Na een draagvlakmeting onder ondernemers (september 2014) heeft op 28 oktober 2014 de gemeenteraad het belang van Centrummanagement Elst (CME) en de wijze van financiering vastgesteld. Gisteren is het startsein voor Stichting CME gegeven door het vaststellen van de verordening
reclamebelasting. Vanaf januari 2015 gaat de Stichting CME echt van start.

Bundeling van krachten door CME

Centrummanagement is het bundelen van krachten door winkeliers, horeca en vastgoedeigenaren in de kern van een dorp of stad. De Stichting CME wordt per 1 januari 2015 opgericht.

Meer bezoekers trekken

Met de invoering van het Centrummanagement in Elst kunnen zij gezamenlijk zorgen voor een functioneel, gezellig, economisch renderend centrum met een varieteit aan voorzieningen voor nu en in de toekomst. Hierbij staat het verhogen van het aantal bezoekers en gebruikers, de waardering,
verblijfsduur, investering, herhaalbezoek, ambassadeurschap en meervoudig bezoekmotief centraal. Dit wordt gerealiseerd door het initieren, organiseren en ondersteunen van bezoekersverhogende evenementen en activiteiten.

Financiering

Het CME wordt gefinancierd door de reclamebelasting. Gisteren is de heffing van reclamebelasting door de gemeenteraad vastgelegd in een verordening en wordt vanaf 2015 daadwerkelijk geheven bij ondernemers in het winkelgebied van Elst.

Deel deze pagina op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 13 december 2014