Nieuws uit B&W 6 januari 2015


7 januari 2015

Beeldkwaliteitsplan voor gebied Kop West

Het college gaat de gemeenteraad voorstellen om het `Beeldkwaliteitsplan Kop van West' vast te stellen. Het beeldkwaliteitsplan vormt de basis voor de wettelijk verplichte welstandstoetsing van aanvragen voor een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen in het gebied Kop West. Voor het in
ontwikkeling te nemen plangebied "Kop van West" zijn tot dit moment geen welstandscriteria vastgesteld. Met de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan kan hierin worden voorzien.

Het college heeft hiervoor een inspraakprocedure gevoerd. Het plan heeft ter inzage gelegen, is digitaal beschikbaar gesteld en er kon inspraak gedaan worden via e-mail. Er is tijdens de inzageperiode een inspraakreactie binnengekomen. Deze heeft niet geleid tot aanpassing van het plan.

Protocol sociaal rendement

Sociaal Rendement is een manier om samen met werkgevers de arbeidsparticipatie en -ontwikkeling van mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt te verhogen. Voor de uitvoering van de beleidsnotitie Sociaal Rendement is een nieuw protocol opgesteld. Dit protocol vervangt het
protocol dat met het Aanbestedingsbeleid 2011 gemeente Purmerend is vastgesteld. Het geeft aan hoe de gemeente als contractant/opdrachtgever uitvoering geeft aan het sociaal rendement bij inkoop en aanbestedingsprocedures. Het college stelt het nieuwe protocol vast.