Persbericht:Toezicht fietsenstallingen bij NS-stations en parkeergar..


16 december 2014

Toezicht fietsenstallingen bij NS-stations en parkeergarage Elst

Gemeente Overbetuwe en Politie Gelderland-Midden willen het aantal fietsdiefstallen bij het NS-stations in Elst en Zetten-Andelst laag houden en verminderen. Daarom is er op vaste tijden toezicht door het Serviceteam. Dit project is nu verlengd tot 1 januari 2019. Vanaf de openstelling van de
parkeergarage bij het station in Elst gaat het Serviceteam ook toezicht houden op de parkeergarage.

Het Serviceteam

Het Serviceteam is opgericht door Presikhaaf Bedrijven op verzoek van gemeente Overbetuwe. Presikhaaf werkt samen met Driestroom en Stuw. In het Serviceteam werken mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Door onderdeel uit te maken van het Serviceteam doen zij werkervaring op.
Hierdoor is de kans groter dat ze uiteindelijk een betaalde baan vinden. Het serviceteam zorgt voor toezicht, controles op gestolen fietsen, het netjes houden van de stallingen en het informeren van de gebruikers. Vanaf 2015 neemt het serviceteam ook de parkeergarage mee in hun rondes.

Enquete

In oktober en november is er een enquete geweest over de fietsenstallingen op de stations in Overbetuwe. Uit deze enquete blijkt dat 87% zich veilig voelt in- en rondom de stalling en 93% vindt dat zijn/haar fiets veiliger staat omdat er toezicht is. 172 mensen hebben de enquete ingevuld,
waarvan 156 fietsers gebruik maken van station Elst en 16 fietsers van Zetten-Andelst.

Toezichttijden

Op het station Elst zijn op werkdagen 's morgens tussen 07:00 en10:00 uur en 's middags tussen 16:00 en 19:00 uur minimaal 2 personen aanwezig zijn voor toezicht en informatie, het netjes houden van de stallingen en toezicht in de parkeergarage bij station Elst.
Overdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur pendelt een mobiele ploeg van minimaal 2 personen met de trein op en neer tussen Elst en Zetten-Andelst om gepland en ongepland controles te houden, opruimwerkzaamheden te doen en gebruikers te informeren.

Deel deze pagina op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 22 december 2014