Wijkagenten wisselen van werkplek


Laatste update: 07-01-2015 | 10:36

Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen - Binnen de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen zijn per 1 januari een aantal wijkagenten van werkplek gewisseld.

Fon Wagenaars is wijkagent in Putte en volgt daarmee Paul Jacobs op. Hij is nu wijkagent in Rode Schouw, Schans en Vrederust. Wagenaars is nu wijkagent in Noordgeest en Tuinwijk.

Frank Nolten wordt de nieuwe wijkagent van Ossendrecht en Calfven en volgt daarmee Dion Voorheijen op die naar Roosendaal vertrekt. De plaats van Nolten wordt overgenomen door Ludo Knobel.

Wijkagent van Hoogerheide Jan Grinwis maakt plaats voor Chris van der Veen. Grinwis wordt de nieuwe wijkagent van Fort Zeekant en Glacis. Deze wijk wordt overgenomen door Rob Paijmans. Ben Nefs is en blijft wijkagent in Huijbergen. Jack Ambags is de nieuwe wijkagent in Steenbergen.

Per 01 januari 2015 is er een nieuwe indeling wijkagenten gemeente Bergen op Zoom en Woensdrecht.



Bergen op Zoom Centrum: Ludo Knobel

Fort Zeekant en Glacis: Jan Grinwis

Wijk Oost, Gageldonk: Rob Paijmans

Noordgeest en Tuinwijk: Loek Gelauf

Bergse Plaat: Paul Gabriels

Wijk Oost Warande: Daan Peschier

Meilust en buitengebied Oost: Kees Bergmans

Borgvliet, Langeweg en buitengebied Zuid: Eric Stalpers (waarneming tijdelijk door Sandra Westdorp)

Rode Schouw: Paul Jacobs

Halsteren Centrum en Lepelstraat: Bouke Bakker

Woensdrecht en Huijbergen: Ben Nefs

Hoogerheide: Chris van der Veen

Ossendrecht en Calfven: Frank Nolten

Putte: Fon Wagenaars

Steenbergen: Jack Ambags

De wijkagent

De hedendaagse wijkagent heeft veel contacten met netwerkpartners van instanties, organisaties en specialisten die bepaalde problemen of incidenten kunnen oppakken. De wijkagent richt zich op de aanpak van diverse problemen zoals overlast, kleine criminaliteit, milieu, sociale problemen en
verkeer. Informatie uit de buurt is hierbij essentieel. Naast aanwezig zijn op straat, houdt de wijkagent zich bezig met netwerken, overleg, vergaderingen en onderzoeken over onderwerpen die in de wijk spelen. Soms is de inzet van de wijkagent op een andere plek nodig in verband met noodhulp
of probleemmatig buiten de wijk.

Contact met de wijkagent

Spreek de wijkagent als u hem of haar ziet aan, bel met 0900-8844 of kijk op politie.nl. Ziet u een verdachte situatie, bel dan 112, het kan belangrijk zijn en de pakkans van daders wordt hiermee vergroot.