Hennepkwekerijen onmanteld


Laatste update: 07-01-2015 | 10:34

Den Haag - De politie ontmantelde dinsdag 6 januari omstreeks 8.30 uur in de Zwetstraat twee hennepkwekerijen.

Agenten gingen aan de bel omdat op het adres mogelijk iemand zou verblijven die gesignaleerd stond. De 70-jarige bewoonster opende de deur, direct roken agenten een sterke henneplucht. De vrouw wees zelf de kwekerij aan. Hier stonden ruim 150 bloeiende planten. De Haagse is aangehouden. De
gesignaleerde verdachte bleek niet in de woning aanwezig.

Al snel werd duidelijk dat de buurman ook een kwekerij had, met een soortgelijk aantal bloeiende planten. Hierop belden agenten ook bij hem aan. De 65-jarige Hagenaar is ook aangehouden en meegenomen naar het bureau.

De beide kwekerijen zijn ontruimd.

Vermoeden van hennep?

Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen het risico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendien wordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politie werkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en sociale
dienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk.

Daarnaast veroorzaken hennepkwekerijen voor de omgeving veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.

Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.