Ook in 2015 jacht op wanbetalers


Laatste update: 07-01-2015 | 12:04

Krimpenerwaard - Ook in 2015 zal het politieteam in de gemeente Krimpenerwaard aandacht besteden aan de inning van nog-niet betaalde boetes en openstaande gevangenisstraffen.

Met deze aankondiging hoopt de politie dat mensen zich alsnog aan het politiebureau melden om te betalen of om zich te laten insluiten. Daarmee kan worden voorkomen dat de politie aan de deur komt. Mensen die nog een openstaande boete en/of -gevangenisstraf hebben, kunnen zich bij het
dichtstbijzijnde politiebureau melden.

Meerdere kansen gehad

Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. Het gaat juist om de mensen die om wat voor reden dan ook niet meewerken. Zij hebben hiervoor verschillende kansen gehad van de overheidsinstanties die betrokken zijn bij de uitvoering van straffen.

Resultaten voorgaande jaren

Ook in voorgaande jaren besteedde de politie in onder andere Krimpenerwaard aandacht aan dit fenomeen. In 2013 werden 197 openstaande boetes geind voor een totaalbedrag van zo'n EUR75.000. In 2014 werden 163 openstaande boetes geind voor een totaalbedrag van ruim EUR61.000.

Aansluitend op landelijke actie

Van eind oktober tot half december 2014 heeft de politie een landelijke actie gehouden. Deze landelijke actie werd voor jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wilde de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt.
Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.

Varierend van controles langs de snelwegen, agenten die op huisbezoek gingen bij

10.310 huisadressen tot het inzetten van de recherche. In totaal is er voor ruim 2,4 mln. euro aan openstaande boetes betaald. Er zijn 1.334 aanhoudingen verricht. Ook bij de balies van de politiebureaus was het aanmerkelijk drukker dan anders.