Feestelijke opening kunstetalages Almere Buiten 17 januari 2015


7 januari 2015

Feestelijke opening kunstetalages Almere Buiten 17 januari 2015

Wethouder Rene Peeters, contactwethouder van Almere Buiten onthult op 17 januari 2015 om 13.30 uur drie kunstetalages in Almere Buiten. In de etalages kunt u werk bewonderen van Hein Walter, Elisa van Schie en Serge Verheugen. U bent van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en
drankje de onthulling van de kunstetalages bij te wonen.

Gedichten bij kindertekeningen

De onthulling start om 13.30 uur op het Rio de Janeiroplein waar Hein Walter in de kunstetalage bij de Albert Heijn tekeningen van kinderen van basisschool De Goede Herder en daarbij vervaardigde gedichten van hemzelf zal tonen. In de kunstetalage zijn zeven panelen te zien met de tekeningen
en de gedichten. Bij de onthulling op 17 januari zal een van de kinderen een gedicht voordragen.

Silhouetten van dagelijks leven

In de etalage bij de Jumbo toont Elisa van Schie vervolgens het dagelijks leven in Almere Buiten. Zij zal dit verwerken in silhouetten van allerhande details, zoals kerkjes, huizen, wolken, mensen, lantaarnpalen of straatputjes.

Ook verzamelt zij silhouetten van parkerende Almere Buitenaren. Niet alleen het profiel van hun gezicht en lichaam, maar ook van hun auto. De parkerende Buitenaren zullen als een rode draad door de etalages lopen. Misschien herkennen ze zichzelf in het beeld?

Op 17 januari zal zij een foto maken van wethouder Peeters die een week later als silhouet terug te zien zal zijn in de etalage.

Ambitie

Serge Verheugen neemt tot slot Andy (mens) en Rex (hond) mee van de Jumbo-etalage naar de etalage bij het Baltimoreplein. In de etalage komt een houten beeld van Rex te staan.

Hij draagt een enorme tak in zijn bek, met steeds verder uitspreidende zijtakken. Rex laat ambitie zien. Hij gaat voor een grote tak. Een tak die misschien wel te groot is, maar gaat 't lukken? Hij daagt zichzelf uit.
Het beeld daagt iedereen uit: Pak altijd een te grote tak, mik naar boven en ga voor het hoogste!

Op 17 januari vraagt Serge het winkelend publiek en bibliotheekbezoekers hun ambitie of droom op een stuk hout te schrijven, waarna deze als nieuwe tak vastgeschroefd wordt aan het beeld. Tijdens de tentoonstellingsperiode zal Serge een aantal keer met het winkelend publiek, maar ook met
scholen het beeld laten groeien waardoor het beeld en de ambitie steeds verder groeit.

De etalages zijn tot 1 april 2015 te bewonderen. Informatie: the art in between, 06 - 52393208.