Toos Meurs Schout van Rijnwaarden 2015


Home > Publicaties > Nieuwsberichten

Toos Meurs Schout van Rijnwaarden 2015

Traditiegetrouw vond op de eerste maandagavond in het nieuwe jaar de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Rijnwaarden plaats. Burgemeester Slinkman eindigde zijn toespraak met de benoeming van de nieuwe schout. Hij riep Toos Meurs uit Aerdt uit tot de 42e Schout van Rijnwaarden.

Verdiensten
Al sinds jaar en dag is mevrouw Meurs buitengewoon actief in Pannerden, zowel op kerkelijk als maatschappelijk gebied. Zo was zij 15 jaar lang begeleidster van de misdienaars in Pannerden en begeleidde zij 10 jaar ook de kindernevendiensten.
Mevrouw Meurs was bestuurslid van de Kunstbus, was gedurende 6 jaar bestuurslid van Veelzijdig Pannerden, voor Veelzijdig Pannerden was ze ook tien jaar lang wijkleidster. Vele jaren is zij vrijwilligster geweest bij de PCI, de Caritas.

Nog steeds is zij actief als vrijwilligster bij de Stichting Welzijn Rijnwaarden en de Welfare. Met regelmaat kan men haar ook in Pannerden zien lopen bij het bezorgen van het Martinusblad bijvoorbeeld, maar ook tijdens het collecteren voor de Nierstichting, de Hartstichting, het K.W.F. en de
Lourdesactie.

Schout
Gemeente Rijnwaarden kent een eigen decoratiestelsel. Met de benoeming tot schout van Rijnwaarden eert de gemeente elk jaar een persoon die zich gedurende lange tijd heeft ingezet voor onze gemeenschap. De schouten zelf besluiten wie er in hun gezelschap wordt opgenomen.