Aanleg faunapassage Schrevenhofsweg Sint Joost

De gemeente Echt-Susteren is in het kader van het project `Kwaliteitsimpuls Maria Hoop' aan de slag om te komen tot het verbeteren van het buitengebied. Een van de maatregelen uit dit project betreft de aanleg van een faunapassage voor amfibieen en das, Schrevenhofsweg in Sint Joost.

Faunapassage

Tussen de kernen Monfort en Sint Joost ligt natuurontwikkelingsgebied Schrevenhofs Broekje. Dit gebied is een belangrijk leefgebied voor amfibieen en dassen. Veel van deze dieren moeten nu de Schrevenhofsweg oversteken om hun voorplantingswateren en/of voedselgebied te bereiken. Helaas worden hierdoor jaarlijks vele dieren doodgereden. Voor wat betreft amfibieen voert Natuur Historische Vereniging Pepijnsland al sinds jaren overzetacties uit waarbij jaarlijks velen duizenden amfibieen worden opgevangen, en naar een veilige plek worden overgezet. Omdat dit een tijdrovende en niet ongevaarlijke klus is, is er gekeken naar een permanente oplossing. Samen met Stichting het Limburgs Landschap, IKL en natuurvereniging Pepijnsland is daarom een plan opgesteld waarbij op, en langs de Schrevenhofsweg een faunapassage wordt gerealiseerd. Door de aanleg hiervan kunnen de betreffende diersoorten veilig deze weg passeren en gebruik maken van hun leefgebied.

Start uitvoering

De werkzaamheden starten vanaf 7 januari 2015 en worden uitgevoerd door aannemer Krinkels uit Heerlen. De werkzaamheden zullen, rekening houdende met werkbare weersomstandigheden, ca. drie weken in beslag nemen.

Omleidingsroute

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden is het noodzakelijk dat de weg in beide richtingen voor doorgaand verkeer wordt afgesloten, uitgezonderd fietsverkeer. Voor aanvang van de werkzaamheden zal de weggebruiker middels bebording worden geinformeerd over deze afsluiting. Ten tijde van de afsluiting zal er een omleidingsroute worden ingesteld.

Subsidie Provincie Limburg

Deze maatregelen worden uitgevoerd ten gunste van planten en dieren, ten gunste van het landschap en het recreatieve gebruik van ons buitengebied. Mede om die combinatie heeft de Provincie Limburg een subsidie toegekend aan de deelprojecten behorende tot de Kwaliteitsimpuls Maria Hoop.

Vragen?

Desgewenst kunt u ook contact opnemen met Ton Roumen van de afdeling Leefomgeving. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 0475 478 478.