ActionCOACH vestigt zich in Amsterdam

De wereldwijde business coaching organisatie ActionCOACH heeft sinds eind 2014 een vestiging in Amsterdam en gaat MKB ondernemers ondersteunen om meer uit hun bedrijf te halen. Gerard Keg is de oprichter van ActionCOACH in Amsterdam en vormt samen met meer dan 1000 coaches in 47 landen een organisatie die in 1993 is opgericht door de Australier Bradley Sugars. ActionCOACH onderscheidt zich door in zes heldere stappen een bedrijf vorm te geven tot het eindpunt: de ondernemer is financieel vrij om verder te ondernemen, zonder dat hij in het bedrijf werkt. Door de inzet van eenvoudige doch krachtige strategieen kunnen grote resultaten worden geboekt.

Garantie op groei

Nederland is een van de recentste landen die zich aansluit bij de organisatie van ActionCOACH. Volgens Keg is er veel te doen. "In 2014 zijn er 50.000 ZZP-ers bijgekomen en de tendens is dat 52% de vijf jaar niet halen. Dit kan gestopt worden door eigenaren op te leiden tot ondernemers en duurzame bedrijfsmodellen op te zetten met als bijvangst dat er nieuwe banen gecreeerd worden. Wat ActionCOACH onderscheidt van andere bedrijfscoaches is de ontwikkelde methode die het bedrijf steen voor steen analyseert en duurzaam opbouwt. Uit onze ervaring weten we dat na 17 weken er resultaat wordt geboekt in de vorm van meer winst, meer tijd en een beter team. Dat is ook onze garantie: als deze groei niet gerealiseerd is gaan we door met coachen totdat dit bereikt is, op onze kosten", aldus Keg.

De ondernemer is zijn bedrijf

Gerard Keg over bedrijfscoachen: "Vaak start een eigenaar als ondernemer maar dit is van korte duur. Al gauw is hij de werknemer, de techneut van zijn bedrijf. Het bedrijf staat en valt daardoor met de ondernemer omdat hij alles zelf moet en wil doen. Alle kennis over het 'runnen' van het bedrijf zit meestal in zijn hoofd. Als de ondernemer ziek wordt, op vakantie wil, of met pensioen gaat moet het bedrijf korte tijd gesloten worden of in het ergste geval ophouden te bestaan. Wat doen ondernemers die meerdere bedrijven tegelijk 'runnen' dan toch anders dan de meeste ondernemers? Brad Sugars heeft daar het antwoord op geformuleerd. Zijn methode is toe te passen in elke situatie of industrie. De meerwaarde die elke ActionCOACH biedt is de eigenaar transformeren van specialist naar generalist, om de eigenaar te veranderen van de techneut die in zijn bedrijf werkt naar een ondernemer die aan zijn bedrijf werkt. Een vergelijking met een topsporter en zijn coach is echt op zijn plaats."

Korte geschiedenis ActionCOACH

Brad Sugars was op z'n 15de al aan het ondernemen en op 27 jarige leeftijd was hij financieel onafhankelijk. Nu woont en werkt Brad Sugars (43) in las Vegas (Nevada-USA) en staat aan het hoofd van het wereldwijde concern ActionCOACH. Hij heeft tot nu toe 53 bedrijven opgericht en een vermogen van 150 miljoen vergaard. Gedurende 21 jaar heeft Brad zijn ervaring als ondernemer uitgebouwd tot een robuust systeem, waarbij alle ervaringen, lessen en cases vastgelegd worden op video of in documenten. ActionCOACH beschikt daarom over een uitgebreide bibliotheek waar alle coaches gebruik van maken.

Kennismakingsworkshop

Om kennis te maken met de methodiek van ActionCOACH, organiseert Gerard Keg op 21 januari een gratis workshop om 2 uur op de Amsterdamse Golf Club. Voor meer informatie daarover: http://6stappennaareenbeterbedrijf.eventbrite.com