Nederlandse paardenhandel met China krijgt impuls

Rotterdam, 7 januari 2015 - Amerikaanse investeerders steunen het Nederlands-Chinese consultancybureau Henying B.V. De middelen worden gebruikt om Henying's marktaandeel in de groeiende paardenhandel met China te vergroten. "De investering zorgt er tevens voor dat we de service voor onze Chinese clienten kunnen verbeteren", aldus Hensley Oosterwolde en Ying Xu, oprichters van Henying B.V.

Henying B.V. is reeds een aantal jaar actief in China. Hun clienten vertoonden steeds meer belangstelling voor de paardensport. Zo raakte het bedrijf betrokken bij de internationale paardenhandel. Hensley Oosterwolde: "De paardenhandel is een snel groeiende markt, wij spelen hierop in door Nederlandse paarden van bijzondere kwaliteit te leveren."

De economische groei van China in de afgelopen decennia is een belangrijke verklaring voor deze nieuwe exportmogelijkheid en de groei daarvan. Henying B.V. heeft door haar connecties met Nederlandse fokkers en kennis van de Chinese markt een goede reputatie opgebouwd. Dat heeft de aandacht van investeerders in de V.S. getrokken.

"Paardensport wordt snel populair in China. Maar het is ook een nieuwe tak van sport. Dat vraagt om goede voorlichting en begeleiding gedurende het gehele traject", aldus Oosterwolde. "Dat begint met goede voorlichting over de kwaliteit van de Nederlandse paarden, en met hulp bij aankoop en vervoer".

Henying B.V. wendt de investering tevens aan om ook binnen China de best mogelijke service te leveren. Zo krijgt het gehele traject - van eerste orientatie tot plaatsen in een manege in China - een kwaliteitsimpuls. "Ons doel is om het marktaandeel te vergroten. De export van de hooglijke gewaardeerde paarden van Nederlandse fokkers kan zo toenemen. We verwachten bovendien dat de Chinese vraag naar kwaliteitspaarden toe zal blijven nemen. Onze ambitie is om de basis voor handel tussen Nederland en China te verstevigen, maar we denken al na over kansen in andere Aziatische landen. We zien ook daar meer belangstelling voor de paardensport", zegt Hensley Oosterwolde.