Promotie Mr. Florian Bretin, MSc

Trefwoorden: straling, CT, PET, radiofarmaceutica

Bij computertomografie (CT) en positronemissietomografie (PET) wordt gebruikgemaakt van ioniserende straling. Deze technieken worden veelvuldig gebruikt in preklinische en klinische fases. De mate waarin dieren en mensen worden blootgesteld aan straling dient nader te worden bekeken.

In dit proefschrift is de stralingsdosimetrie van 18F-radiofarmaceutica onderzocht bij mensen en dieren en er wordt een meer ethische en economische benadering van preklinische dosimetrie gepresenteerd. Er is ook gekeken naar de dosimetrie van de microCT eXplore 120.

Dieren zijn blootgesteld aan significante hoeveelheden straling in longitudinale onderzoeken naar zowel PET als CT, die onderzoekers in acht dienen te nemen. De onderzochte 18F-radiofarmaceutica werden wat de straling betreft als veilig beschouwd voor gebruik bij mensen.

Promotie Mr. Florian Bretin, MSc

7 januari 2015

Locatie: Minderbroedersberg 2-4, Maastricht / Tijd: 16:00

Promotores: Prof.dr. N.J. Shah; Dr.ir. C. Phillips, ULg; Prof. A. Seret, ULg

Titel: "Dosimetry of preclinical and clinical case studies of 18F-radiopharmaceuticals using Positron Emission Tomography and Computed Tomography: Methods of quantification, their improvement and considerations of critical exposures"

Joint degree met University of Liege