Accreditatie voor NEN-EN 15224 (ISO voor de zorg)


De Raad voor Accreditatie (RvA) heeft het Keurmerkinstituut onlangs geaccrediteerd voor de norm NEN-EN 15224, die ook wel 'ISO voor de zorg' wordt genoemd. Deze norm is een uitwerking van ISO 9001 voor de gehele zorgsector. Daardoor zijn de criteria iets globaler geformuleerd dan in de
HKZ-schema's, die zijn toegesneden op afzonderlijke zorgsectoren. Het Keurmerkinstituut, dat al zes certificaten heeft uitgereikt, geeft een informatieblad uit waarin de overeenkomsten en verschillen tussen de hier genoemde normen/schema's worden toegelicht.

Het Keurmerkinstituut is een van de eerste certificatie-instellingen die de accreditatie voor NEN-EN 15224 heeft verworven. De uitgereikte certificaten staan in het overzicht van alle certificaten in de zorg van het Keurmerkinstituut. Een deel van deze certificaathouders is ook vermeld op de
website van het NEN; de anderen zien vooralsnog af van het gebruik van het NEN-certificatielogo en de daarmee gemoeide kosten.

Het informatieblad over NEN-EN 15224 in relatie tot ISO 9001 en de HKZ-schema's is kosteloos te verkrijgen via zorgwelzijn@keurmerk.nl.