Barto Piersma nieuwe directeur Nationale Programma's

De heer drs. B.A. Piersma is per 1 februari 2015 de nieuwe directeur Nationale Programma's bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Barto Piersma (55) volgt hiermee Rob Boeree op.

Tot 1 januari 2015 was Piersma werkzaam als Programmadirecteur Nucleaire Installaties en Veiligheid binnen het directoraat-generaal Energie, Telecom en Mededinging (onderdeel Ministerie van Economische Zaken, red.).

Piersma studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht en Public Administration aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Sinds 1996 is hij werkzaam in verschillende functies binnen het voormalig Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en later binnen het Ministerie van Economische Zaken.

"Ik voel mij thuis in de resultaatgerichte verbindende rol van RVO.nl midden in de gouden driehoek van overheden, bedrijven en kennisorganisaties" aldus Piersma.

Maarten Smorenburg, waarnemend DG RVO.nl, is erg blij met de komst van Piersma. "Hij brengt brede kennis en ervaring mee. Hij is bij uitstek iemand die verbindingen kan leggen en de samenwerking, zowel binnen als buiten RVO.nl, actief zal bevorderen."