BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD D.D. 11 DECEMBER 2014


BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD D.D. 11 DECEMBER 2014

De raad van de gemeente Halderberge heeft in zijn vergadering van 11 december 2014 de volgende besluiten genomen, met hierbij vermeld de aangenomen amendementen (wijziging van het voorstel) en moties (verzoek aan het college):

* De ingediende motie `Geluidsoverlast kern Oud Gastel nabij N268' is door het college overgenomen.
* Het bestemmingsplan Oud Gastel Noord gewijzigd en het beeldkwaliteitsplan Oud Gastel Noord vastgesteld.
* Het bestemmingsplan Nattestraat 8 gewijzigd vastgesteld.
* Het integraal veiligheidsplan gemeente Halderberge 2015-2018 vastgesteld waarbij het college de motie heeft overgenomen om zich in te zetten voor een politievoorziening in het gemeentehuis.
* Diverse belastingverordeningen en leges tarieventabel 2015 vastgesteld, waarbij het amendement is aangenomen om het onderscheid tussen paspoorten en rijbewijzen wat betreft de in rekening gebrachte vermissingskosten te schrappen door de Legesverordening en de daarbij behorende
Tarieventabel te wijzigen.
* De slotwijziging 2014 en de jaaroverschrijdende uitgaven 2014 vastgesteld.
* Het voorstel m.b.t. algemeen belang besluit Wet Markt en Overheid vastgesteld, waarbij de gemeenteraad de het college verzoekt (motie) in overleg te gaan met de ondernemers, specifiek winkeliers, om met hen te bespreken in hoeverre markt, kermis en andere volksfeesten concurrentie met zich
mee brengt danwel de leefbaarheid vergroten waardoor deze elementen onder de afwijkingen van de Wet Markt en Overheid kunnen vallen.
* Het Controleprotocol voor de controle van de jaarstukken 2014 van de gemeente Halderberge vastgesteld.
* Ingestemd met het Regionaal Kompas 2015 - 2020.
* De Verordeningen Participatiewet vastgesteld, waarbij het amendement is aangenomen om de Verordening individuele inkomenstoeslag participatiewet gemeente Halderberge 2015 te wijzigen door daar waar in de verordening gesproken wordt over 101% de tekst te wijzigen in 105%.
* De Verordening voorzieningen onderwijshuisvesting 2015 en Verordening materiele financiele gelijkstelling onderwijs vastgesteld.
* Ingestemd met deelname gemeente Drimmelen aan de Rekenkamer West-Brabant.

*De publicatie van de vaststelling en inwerkingtreding van de verordening vindt u op Overheid.nl. Daar is ook de volledige tekst van de verordening te raadplegen.

U kunt de besluitenlijst met de volledige tekst van het raadsbesluit nalezen op internet via de website van de gemeenteraad van Halderberge www.gemeenteraadhalderberge.nl.
Deze publicatie geldt slechts als openbaarmaking van de besluitenlijst van de raadsvergadering (artikel 23 van de Gemeentewet) en treedt niet in de plaats van eventueel wettelijk voorgeschreven bekendmakingen. Voor zover voor afzonderlijke raadsbesluiten nog aparte bekendmakingseisen worden
gesteld, kunnen aan deze openbaarmaking geen rechten worden ontleend.