Talentvol Tynaarlo


Nieuwsbericht Talentvol Tynaarlo

Gepubliceerd op: 12 januari 2015

U kunt straks in het gemeentehuis de expositie Talentvol Tynaarlo bezoeken.
De gratis expositie loopt van 15 januari t/m 26 maart 2015 en is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Bent u benieuwd naar de volgende expositie?
Bekijk dan de uitagenda.

Over de expositie
Voor deze expositie hebben we in onze gemeente naar talenten gezocht en gevonden!
Hylke van Niel, Edwin de Kruijf, Anita Wijchertjes, Francis Nienhuis en cursisten van atelier Vijftientwee zijn te bewonderen op deze expositie.

Hylke van Niel is een ambachtelijk meubelmaker. Hij doet alles zelf, van het omzagen van bomen tot het maken en afwerken van de meubels. Tafels, stoelen, etc gemaakt met houtverbindingen zonder lijm of schroeven.
Goud- en zilversmid Edwin de Kruijf ontwerpt prachtige sieraden uitgevoerd in zilver, wit- of geelgoud met edelstenen, parels of diamanten. Alles is gemaakt in eigen atelier met liefde voor het vak. Een klein deel van deze collectie is te zien in de vitrinekast.
Anita Wijchertjes schildert in geheel haar eigen stijl. Haar schilderijen zijn expressief, vol diepgang en oog voor detail. Dit resulteert in prachtige werken met bijzondere technieken vervaardigd.In haar atelier verzorgt zij schildercursussen. Van de talentvolle cursisten uit de gemeente
Tynaarlo hangen prachtige werken op deze expositie, waaronder ook een aantal heel jonge talenten!
Schrijfster Francis Nienhuis heeft een mooi boek geschreven met gedichten over haar liefde voor het Wad. Het boek "Altijd Wad" is geillustreerd met schitterende aquarellen van Jan van Well. Een aantal van haar gedichten zullen te zien- en tijdens de opening te horen zijn.

Het is een veelzijdige expositie met kunst van jong en oud, professionals en amateurs met ieder hun eigen bijzondere talent!

Expositiecommissie
De exposities in het gemeentehuis worden georganiseerd door de expositiecommissie, welke uitsluitend uit vrijwilligers bestaat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de commissie Anna Kramer per mail naar expo.tynaarlo@gmail.com

Affiche expositie Talentvol Tynaarlo