Werken aan het Blokven tijdens de Natuurwerkdag


12-01-2015 - De IVN Natuurwerkgroep Waalre gaat zich samen met een aantal buurtbewoners inzetten om het Blokven op te knappen tijdens de natuurwerkdag op 24 januari 2015. U bent van harte welkom om mee te doen!

Meedoen?
Dan heb je hier een uitdaging voor jong en oud om de handen uit de mouwen te steken in de natuur. Doe mee met de Natuurwerkdag op zaterdag 24 januari 2015 bij het Blokven. Gelegen aan de Blokvenlaan in Waalre Dorp. Weet u het Blokven niet precies te vinden? Bekijk dan bijgevoegd kaartje. In
Waalre worden er op deze zaterdag ook wegwijsborden geplaats met daarop de verwijzing "Natuurwerkdag".

De dag start om 10:00 uur en er wordt tot 13.00 uur gewerkt. Om 11.00 uur drinken we koffie en om 13.00 uur sluiten we af met een kopje soep. Voor de kinderen wordt er tijdens de ochtend een sporenzoektocht georganiseerd door een van de IVN gidsen.

Wat gaan we precies doen?
We starten met het schoonmaken van de oevers en het verwijderen van dennen, berken, eiken en Amerikaanse vogelkers. Natuurlijk wordt er door deskundigen uitleg gegeven hoe dat moet worden aangepakt. In 2016 wordt het ven verdiept gemaaid en geplagd zodat het verderop in de tijd beter water
dragend kan zijn. Ook wordt dan de zuidoost oever aangepakt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd onder leiding van de IVN Natuurwerkgroep Waalre. Heb je een zaag of kniptang (takkenschaar), breng die dan mee, mocht je die niet hebben dan zorgen wij voor het nodige gereedschap.

Aanmelden
Aanmelden kan bij de IVN Natuurwerkgroep Waalre.
Wim van Stipdonk, tel.: 040-2216573 of email: stipd017@planet.nl.
Ben Putman, tel.: 040-2215000 of email: ben.putman1@hotmail.com.