In memoriam Pierre Janssen


12-01-2015 - Onlangs bereikte ons het bericht van overlijden van de heer P.C.H. (Pierre) Janssen.

Pierre Janssen was van 1955 tot 1989 werkzaam voor de gemeente Waalre, waarvan hij de laatste 20 jaar als Gemeentesecretaris aan het hoofd van de ambtelijke organisatie van de gemeente Waalre stond en eerste adviseur was van het gemeentebestuur.

In deze periode veranderde Waalre van een dorp met destijds 7.000 inwoners naar een dorp met ruim 15.000 inwoners en een grote varieteit aan voorzieningen. Via talrijke door Pierre Jansen begeleidde bestemmingsplannen is geleidelijk aan vorm gegeven aan het Waalre van toen. Met grote zorg en
nauwkeurigheid leidde hij projecten als de aanleg van de sportparken, de bouw van scholencomplexen en de totstandkoming van de bejaardencentra in goede banen.

Op 9 juni 1989 ging hij met pensioen en nam hij afscheid van de gemeente Waalre. Voor zijn inzet en verdiensten voor Waalre werd hij bij zijn afscheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wij herinneren ons hem als een gedreven en zeer nauwgezet man. Dienstbaarheid stond bij hem hoog in het vaandel. Wij zijn dankbaar dat hij zijn kwaliteiten in dienst van onze Waalrese gemeenschap en ons gemeentebestuur heeft ingezet. Wij wensen zijn naaste familie en andere nabestaanden veel
sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Waalre.