Fietsbrug over Lage Vaart tijdelijk gesloten


12 januari 2015

Fietsbrug over Lage Vaart tijdelijk gesloten

De provincie meldt dat de nieuwe fietsbrug over de Lage Vaart in het Kotterbos bij Almere (Kotterbosbrug) tijdelijk is gesloten. Afgelopen weekend (10-11 januari) zijn daar de ijzeren brugleuningen gestolen. Hierdoor zijn puntige, uitstekende haken ontstaan, die voor passanten gevaarlijk zijn.
Voor de provincie en Staatsbosbeheer reden om de fietsbrug te sluiten.

De ijzeren leuningen van de nieuwe fietsbruggen over de Lage Vaart en ook van die over de A6 bij Almere zijn gestolen. Die bij de Lage Vaart zijn waarschijnlijk afgelopen weekend gestolen. Van de brug over de A6 zijn ze in de kerstvakantie verdwenen.

De ijzeren stangen zaten met bouten vast aan houten staanders. De bouten zijn losgeschroefd. De staanders staan er nog, waardoor er geen onveilige situatie ontstaat bij de fietsbrug over de A6. Bij de leuning over de Lage Vaart zijn echter wel puntige haken achtergebleven, waardoor een
gevaarlijke situatie is ontstaan en de brug daarom afgesloten is. Staatsbosbeheer en de provincie hebben aangifte gedaan van de diefstal. Een plan voor herstel van de bruggen is in de maak.