REd-serie: “Foundations of Management is een inspirerende en leerzame reis”

De Return on Education van het FMA door Hanni Wongsosumarto

Voor Hanni Wongsosumarto, programma-manager Foundations of Management (FMA), staat ontwikkeling altijd voorop. Door haar brede interessegebied en met een bedrijfskundige achtergrond nam ze als consultant graag een kijkje in de keuken bij verschillende organisaties. Ze staat altijd open voor vernieuwing en als programma-manager FMA ondersteunt ze nu ook anderen in hun continue ontwikkeling.

Drijfveren

"Ontwikkeling staat bij mij altijd voorop. Zowel prive als zakelijk ben je namelijk nooit uitgeleerd. Het FMA draagt direct bij aan de groei van bedrijfskundige kennis en expertise van deelnemers en hun persoonlijke ontwikkeling. Dat geeft mij heel veel energie. Naast het opdoen van concrete kennis is mijn ervaring dat het bij leren vaak om kleine momenten gaat; de zogenaamde `Aha-momenten'. Misschien kun je daar niet direct iets mee, maar ze blijven je wel bij. Die momenten wil ik samen met deelnemers ontdekken en vertalen naar voordelen in hun dagelijkse praktijk."

Uitdagende omgeving

"In het leerproces werkt het enthousiasme van de deelnemers heel motiverend. Het FMA brengt mensen met verschillende achtergronden, leeftijden, werkervaring en ambities bij elkaar. En toch lukt het steeds om in een open en veilige omgeving van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Hoewel de typische FMA'er niet bestaat, zijn ze altijd leergierig, nieuwsgierig, gedreven, open minded en willen ze het onderste uit de kan halen. Dat zorgt voor een uitdagende en prikkelende omgeving.

Leerzame reis

Om mij heen zie ik dat veel deelnemers delen wat ze in de ander bewonderen. Uitspreken dat iemand een groep op natuurlijke wijze verbindt, rust uitstraalt of in een hectische periode toch een deadline haalt, geeft ontzettend veel positieve energie. Die energie is onmisbaar omdat het FMA een intensieve reis van een jaar is. Onderweg leren ze elkaar en zichzelf enorm goed kennen. En daar zijn ze terecht trots op."

De REd voor deelnemers

"Hoewel ik nog maar kort programma-manager ben, hebben veel alumni en deelnemers hun ervaringen al met me gedeeld. Meer begrip van de materie en bevestiging van kennis en kunde zorgt dat ze zich zekerder voelen in hun eigen rol. Ze zijn in staat om beter te reflecteren op hun verantwoordelijkheden, creeren meer rust en kunnen sneller schakelen tussen de vele activiteiten. Het is mooi om te zien tot welke concrete groeistappen dat leidt; bijvoorbeeld het starten van een eigen bedrijf of een promotie. Ik vind het heel inspirerend om deze reis mee te mogen maken."

Wil je ook jouw bedrijfskundig inzicht verbreden? Ga voor meer informatie naar Foundations of Management.

Foundations of Management Orientatiesessie