Crowdynews Ontvangt Investering Van EUR2,5 Miljoen; Helpt Kranten En Uitgevers Populaire Nieuwsberichten Te Verrijken Met Socialmediacontent

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

-- INKEF Capital leidt 'Series A' investeringsronde samen met Singapore Press Holdings

GRONINGEN, Nederland, 12 januari 2015 /PRNewswire/ -- Crowdynews, het social media management platform voor mediabedrijven, kondigt met trots aan dat het een investering van EUR2,5 miljoen heeft opgehaald. Het gaat om een gezamenlijke investering onder leiding van INKEF Capital en mede-investeerder Singapore Press Holdings (SPH) via haar New Media Fund. Deze investering stelt Crowdynews in staat om haar wereldwijde groeiplannen nog sneller te kunnen realiseren. Crowdynews werkt wereldwijd al samen met Chicago Tribune, Washington Times, AccuWeather en honderden andere mediabedrijven.

"Het idee voor Crowdynews is in 2009 ontstaan toen een vliegtuig van US Airways op de Hudson River landde," zegt oprichter Edwin Kuipers. "Het merendeel van het 'laatste nieuws' over deze ramp kwam destijds van social media. Crowdynews is erin geslaagd om social media standaard onderdeel van de nieuwscyclus te maken. Onze klanten zijn enthousiast over de toegenomen betrokkenheid van hun lezers, en ook over het heldere verdienmodel dat hen een nieuwe inkomstenbron biedt. Het is een droom die uitkomt."

Crowdynews verzamelt socialmediaberichten, foto's en video's van verschillende socialmediakanalen zoals Twitter, Facebook, Instagram en Vimeo. Hiermee wordt de traditionele berichtgeving verrijkt en daardoor de betrokkenheid van lezers vergroot. Met behulp van geavanceerde technologieen als natuurlijke taalverwerking en kunstmatige intelligentie behaalt het Crowdynews platform een relevantie van meer dan 90% in meer dan 25 talen. Crowdynews is het enige social media curatie platform dat meertalig en wereldwijd inzetbaar is en daarbij uit de verschillende vooraanstaande socialmediakanalen put.

"Crowdynews was een van de eerste producten voor socialmediacuratie en is nog steeds de enige die uit vrijwel alle socialmediakanalen kan putten," zegt oprichter Jeroen Zanen. "Deze investering biedt ons de mogelijkheid om onze ambitieuze uitbreiding voort te zetten, dagelijkse processen te optimaliseren en innovatief te blijven. De ervaring van INKEF Capital op het internationale vlak en in bedrijfsontwikkeling enerzijds en de ervaring van SPH in mediabeheer en procesmanagement anderzijds geven een evenwichtige nieuwe richting aan ons bedrijf. We zijn blij dat we onze nieuwe commissarissen mogen verwelkomen."

INKEF, opgericht in 2010, is een investeringsmaatschappij die zich richt op een langdurige samenwerking en actieve ondersteuning van innovatieve technologiebedrijven. Met meer dan EUR200 miljoen aan kapitaal is het een van de grootste investeringsfondsen in Nederland. Tot dusver heeft INKEF negen investeringen afgerond in de gezondheidszorg, IT, software en nieuwe media. Twee van hen zijn inmiddels reeds succesvol ingelijfd door grote bedrijven (Sapiens door Medtronic en Profibrix door The Medicines Company).

"We wilden onze investeringen in nieuwe media en software verder uitbreiden," zegt Robert Jan Galema, algemeen directeur van INKEF Capital. "Crowdynews heeft een unieke kijk op het fenomeen social media en is daarom een logische keuze voor onze volgende investering in de technologiesector. We kijken uit naar onze nieuwe samenwerking om Crowdynews naar nieuwe markten te brengen."

SPH is marktleider in de mediasector van Azie. Naast 19 gerenommeerde krantentitels bestaat het digitale portfolio uit online kranten, magazines en verschillende mobiele applicaties. Andere activiteiten zijn onder meer het uitgeven van boeken, radio en televisie, evenementen, buitenadvertenties en onroerend goed. SPH's New Media Fund, dat in oktober 2013 van start ging, richt zich op investeringen in nieuwe en opkomende bedrijven die zich bezighouden met media of soortgelijke activiteiten.

"Wereldwijd zoeken mediabedrijven naar manieren om social media in hun productaanbod te integreren," zegt Chua Boon Ping, CEO van SPH's Media Fund. "Dankzij Crowdynews kunnen zij lezers betrekken door het snel brengen van de belangrijkste nieuwsverhalen. Crowdynews creeert daarnaast een nieuw kanaal voor adverteerders en daarmee mogelijkheden om inkomsten te vergroten. Crowdynews past precies in het plaatje van het soort investering waarnaar we op zoek zijn. De innovatieve producten en haar positie op de wereldmarkt laten een sterke groeiverwachting zien. We zien een belangrijke rol voor ons weggelegd om Crowdynews naar een volgend niveau te brengen."

Als onderdeel van de investering zal Robert Jan Galema toetreden tot de Raad van Commissarissen.

Over CrowdynewsCrowdynews, opgericht in 2010, is gevestigd in Groningen. Het portfolio van haar social media curatie platform bestaat uit drie producten: de Crowdynews Widget, Crowdynews Breaking Burner en Crowdynews Amplifinder. Klanten zijn onder andere Chicago Tribune, Washington Times, AccuWeather, NBA, Sport.es, The Malaysian Insider, Philippine Star en honderden mediabedrijven wereldwijd.