Onderhandelingen nieuwe cao voor installatiebranche van start

De huidige cao voor de installatiebranche loopt op 28 februari af. Deze maand beginnen de onderhandelingen over een nieuwe cao.

De huidige cao voor de installatiebranche, onderdeel van de cao's in de Metaal en Techniek, loopt op 28 februari aanstaande af. Deze maand beginnen de onderhandelingen over een nieuwe cao. De eerste drie data voor de onderhandelingen zijn vastgesteld: 21 en 27 januari en 17 februari.

De Federatie Werkgeversorganisaties in de Techniek (FWT) voert de onderhandelingen namens de werkgevers. UNETO-VNI is via het lidmaatschap van FWT direct betrokken bij de onderhandelingen over de nieuwe cao.

Vijf sectoren

De cao Metaal en Techniek heeft betrekking op vijf sectoren, te weten het metaalbewerkingsbedrijf, de installatietechniek, het isolatiebedrijf, het carrosseriebedrijf en het goud- en zilverbedrijf. De bedrijfstak Metaal en Techniek vertegenwoordigt in totaal circa 27.000 ondernemingen met circa 290.000 werknemers. Daarmee is deze cao de grootste in de marktsector.

Ledenraadpleging

Afgelopen najaar heeft UNETO-VNI de mening van de leden gepeild over de inzet voor de nieuwe cao. Aan de ledenraadpleging hebben in totaal circa 800 lidbedrijven deelgenomen. De uitkomsten van de ledenraadpleging zijn besproken met de Beleidsadviescommissie Sociaal Juridische Zaken.

Op basis van het advies van deze commissie heeft het bestuur van UNETO-VNI op 7 januari jl. de inzet voor de cao-onderhandelingen vastgesteld. Deze worden binnenkort besproken binnen de FWT, waarna de definitieve werkgeversvoorstellen worden vastgesteld.

Vragen?

UNETO-VNI informeert leden via het LedenNet over de definitieve voorstellen van werkgevers en vakbonden en over het verloop van de onderhandelingen. Leden die vragen hebben of meer informatie willen, nemen contact op met de afdeling Ledenadvies van UNETO-VNI T 079 325 07 77 of mailen naar cao@uneto-vni.nl