Inzameling oud papier en karton in uw wijk/straat


Foto van twee bundels oud papier

In samenwerking met verenigingen wordt in Maassluis maandelijks per wijk het oud papier en karton (OPK) ingezameld.

Ophaalschema

Het ophaalschema met een gedetailleerde indeling van de wijken op straatniveau is te raadplegen op deze website bij Oud papier en karton.

Inzamelen in januari en februari

Download onder dit nieuwsbericht de wijkindeling die samen met de verenigingen is opgesteld. In het overzicht kunt u ook zien wanneer het oud papier en karton in uw wijk wordt ingezameld.

Bundelen of in dozen

U kunt het oud papier en karton gebundeld of in dozen op de gebruikelijke aanbiedplaatsen voor afval aanbieden. Dit kan vanaf 17.30 uur op uw ophaaldag. Tussen 18.00 en 20.30 uur wordt in iedere wijk het OPK opgehaald.

Brengsysteem

Naast de huis-aan-huis inzameling zijn er ook nog verenigingen die een brengsysteem hanteren. Papier kan dan worden gebracht naar de container van de eigen club. Verder zijn er verspreid over de stad ondergrondse containers voor oud papier, met name bij winkelcentra.

H(oud) papier apart

Door het apart inleveren van OPK steunt u de inzamelende verenigingen, helpt u bij het verder verbeteren van afvalscheiding in Maassluis en draagt u bij aan een beter milieu.

Duurzaam Maassluis

De gemeente neemt het voortouw om van Maassluis een duurzame stad te maken, maar hoopt de inwoners en het bedrijfsleven in Maassluis te stimuleren om mee te doen. Op www.duurzaammaassluis.nl kunt u meer informatie vinden over het project Duurzaam Maassluis.

Download:

* Overzicht januari en februari voor inzameling oud papier en karton in Maassluis.pdfpdf(91,13 KB)Lees voor

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader