Inloopavond 15 januari herinrichting Maasoevers Broekhuizerweerd en Lottum

31-12-2014 - Rijkswaterstaat werkt al geruime tijd aan het herinrichten van de oevers langs de Maas, met als doel een betere waterkwaliteit en hoogwaterveiligheid. Dit staat ook te gebeuren op de trajecten Broekhuizerweerd en Lottum in de gemeente Horst a/d Maas, en aan de overkant van de rivier bij Rode Beek, Eikenweerd, Lomm en Venlo-Velden. Ter voorbereiding is onlangs reeds de oeverbegroeiing verwijderd.

Op donderdag 15 januari vindt in Arcen een inloopavond plaats over het realiseren van natuur(vriende)lijke Maasoevers op deze locaties (PDF, 504 kB) Download is over enkele minuten beschikbaar . Er zijn dan diverse informatiehoeken en u kunt uw vragen stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Martens en Van Oord. U bent van harte welkom om tussen 19.30 en 21.00 uur binnen te lopen.

Gezond, schoon water en betere bescherming tegen overstromingen

Om de natuur weer een kans te geven worden de oeverstenen zo veel mogelijk weggehaald. Daardoor ontstaat een gunstig leefgebied voor planten, vissen en kleine waterdiertjes die belangrijk zijn voor een goede waterkwaliteit. Ecologisch gezond water betekent ook schoner water. Doordat de rivier in een minder strak jasje komt te zitten, dragen natuurlijkere oevers tevens bij aan de hoogwaterveiligheid.

Locatie:

Cafe de Hertog Jan Proeverij

Kruisweg 43

5944 EM Arcen

Aanvang: 19.30 uur, einde circa 21.00 uur

Bekijk ook de projectpagina Maas: natuur(vriende)lijke oevers en uiterwaarden.

Zie het origineel.