Het Marcanti College wint internationale prijs met MVO-project

Amsterdam, 16 januari 2015

Zes vmbo-leerlingen van Marcanti College hebben de 1e prijs voor een teenager MBA (t-MBA) project in de wacht gesleept. Met hun productidee dat afval scheiden beloont en stimuleert winnen zij in de categorie Global Responsibility Projects. Woensdag 21 januari ontvangen de leerlingen en hun 2 begeleidende docenten een cheque van $ 5.000, tijdens de officiele prijsuitreiking in Londen.

Het winnende team bestaat uit de leerlingen Sherine, Kawtar, Berkan, Fatih, Seyma en Amine. Onder begeleiding van hun economiedocenten Fatma Guel Topcu en Sultan Goeksen bedachten zij een afvalcontainer met 3 gescheiden bakken voor plastic, glas en papier. Het bijzondere aan deze afvalcontainer? Zodra je je afval gescheiden in de container stopt, ontvang je een waarde- of kortingsbon. Vervolgens kun je ervoor kiezen om deze bon te doneren aan kinderen in een weeshuis. Groen en maatschappelijk verantwoord dus.

Het Marcanti College doet elk jaar mee aan een internationaal t-MBA project: een initiatief van de scholengroep Doga Schools in Turkije waar jaarlijks honderden scholen wereldwijd aan meedoen. Hiermee waarborgt Marcanti College het ondernemende en internationale karakter van zijn business-klassen en krijgt de creativiteit van de leerlingen een extra stimulans. Deze keer deed Marcanti mee aan het t-MBA project Global Responsibility. Het doel? Leerlingen maatschappelijke verantwoordelijkheid aanleren en ze uitdagen om oplossingen te bedenken op het gebied van recycling en tegengaan van voedselverspilling.

Het Marcanti College maakt deel uit van Esprit Scholen en onderscheidt zich door extra aandacht te besteden aan de internationale en economische aspecten van de maatschappij. Vmbo- en havo-leerlingen worden uitgedaagd met projecten op het gebied van ondernemerschap en internationalisering. Het Marcanti College is gecertificeerd als VECON Business School.