Maikel den Dekker treedt toe tot de Auw Prinse


Installatie Arno-Laurent Dieteren tot 84e stadsprins De Marotte

SITTARD, 20150114 -- Zaterdag 17 januari a.s. vindt om 20.00 uur in de grote zaal van de Stadsschouwburg Sittard de insjtelasezitting van stadscarnavalsvereniging De Marotte plaats. De zaal is vanaf 19.33 uur geopend. De muzikale omlijsting is in handen van de Marottekapel. Aansluitend een prinsebal met deejay Wouter IJpelaar in de hal.

Grosse nòmmer

De insjtelasezitting van De Marotte is het best te typeren als de zitting van het komen en het gaan. Maar dan wel in de omgekeerde volgorde. Het gedeelte voor de pauze staat in het teken van het afscheid van regerend jubileumprins Maikel den Dekker. Allereerst vindt het 'plökke' plaats. Volgens het protocol levert hij achtereenvolgens de scepter, de veren, de prinsenmuts, de ketting met de nonnevot en 't verke, 't sjlaateveugelke en 't pappegeyke in. Daarna volgt het dankwoord van de dan inmiddels ex-stadsprins. Maikel en zijn familie kunnen terugkijken op een mooie regeerperiode. Hij was jubileumprins 12x11 jaar De Marotte, waardoor hij tal van unieke momenten mocht meemaken. Hoe de Auw Prinse zijn regeerperiode zien, zal blijken uit de grosse nómmer.

Proclamatie

Na de pauze staat Arno-Laurent Dieteren (25) centraal. De aanstaande Marotteprins kan rekenen op de medewerking van vrienden, familie, buurtgenoten en bekenden. Zij presenteren gezamenlijk een kolderieke act die bol staat van elementen die verwijzen naar de nieuwe stadsprins en de actualiteit. Arno-Laurent, werkzaam in Brussel, houdt van vastelaovend, uitgaan en reizen. Hij komt uit een warm ‘vastelaoves-nest’ en is stadsprins precies 50 jaar na zijn opa, die in 1955 regeerde over het Marotterijk als Arno II. Aansluitend aan het opbrengen, volgt de officiële installatie van Arno-Laurent tot stadsprins Arno III, met o.a. de 'aed aan 't vaenke', het uitreiken van de versierselen behorende bij zijn prinsschap en het voorlezen van de proclamatie en de bekendmaking van zijn persoonlijke motto. Traditioneel trakteert de kersverse stadsprins de aanwezigen op een nonnevot aan het einde van de zitting.

Losse toegangskaarten voor deze Marottezitting zijn op donderdag tussen 10 en 14 uur en op zaterdag te koop in de Marottewinkel (Damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11-15) en verkrijgbaar aan de uitbalie van de stadsschouwburg.





Stadscarnavalsvereniging de Marotte Zitterd