Schildje voor monumenten


Marloes van der Beek

Hilversum heeft een kleine 800 gemeentelijke monumenten. Dat is absoluut iets om trots op te zijn en van te genieten. Om deze monumenten zichtbaar te maken heeft de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk het Hilversumse monumentenschildje ontwikkeld. Het blauw-gele schildje (10 x 15 cm)
maakt bewoners, bezoekers en voorbijgangers attent op deze bijzondere gebouwen en gebouwensembles.

Albertus Perk heeft dankzij bijdragen van Dudok Wonen, Kastanje Ontwikkeling en de gemeente 500 schildjes kunnen laten maken. Het eerste schildje is afgelopen september door wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok bevestigd aan de gevel van het winkelpand op de hoek Kerkstraat-Kerkbrink.
Er zijn 250 schildjes uitgedeeld, 100 zijn voor de gemeentelijke monumenten in het centrum. Deze schildjes zijn nog niet allemaal opgehangen. Dudok Wonen heeft er 50 gekregen. Een groot deel daarvan wordt opgehangen in de gerenoveerde Bloemenbuurt.
Het streven is in 2015 nog meer monumenten zichtbaar te maken. Woont of bezit u een monument? Dan kunt u gratis een schildje ophalen bij Museum Hilversum aan de Kerkbrink. Schroefjes en plugjes krijgt u erbij. Het schildje is gratis, maar Albertus Perk stelt het wel op prijs als u een
bijdrage overmaakt. Om alle 800 monumenten te voorzien van een schildje moeten er nog schildjes bijgemaakt worden. Daarvoor zoekt Albertus Perk nog financiele dekking. Voor meer informatie hierover kijk op www.albertusperk.nl.