Aftrap CDA campagne: "Experiment kabinet Rutte is mislukt"

17/01/2015 - Zaterdag 17 januari trapte CDA-leider Sybrand Buma samen met de CDA lijsttrekkers van de provincies de campagne voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de waterschappen af tijdens een manifestatie in Apeldoorn. Met veel enthousiaste CDA'ers werd midden in het centrum van de stad het begin van de campagne gevierd.

Aansluitend vond de nieuwjaarsreceptie plaats. Tijdens deze receptie gaf CDA-voorzitter Ruth Peetoom aan er van overtuigd te zijn dat het CDA de komende verkiezing gaat winnen. "Wij gaan winnen - als partij van de waarden, met politiek die naar mensen omziet, met politici met idealen. Wij gaan winnen - omdat we doen wat nodig is, omdat wij verantwoordelijkheid pakken."

Daarna kwam Buma aan het woord en zijn boodschap was duidelijk: "Het experiment Samsom-Rutte is mislukt. Vastgelopen in de modder." Buma gaf daarbij een waarschuwing af: "Het heeft geen zin om na 18 maart met hangende pootjes bij het CDA aan te kloppen. Het CDA doet daar niet aan mee. Na de statenverkiezingen is het aan het kabinet om de conclusie te trekken. Voor het CDA kan dat maar een zijn: wijzig de koers." Het CDA kiest voor meer banen, lagere lasten en meer veiligheid.