Spannende finale 3Banentoernooi op Wielerbaan Amsterdam

Donderdag 15 januari 2015

PERSBERICHT

Spannende finale 3Banentoernooi op Wielerbaan Amsterdam

Komende zondag vindt op de Wielerbaan Amsterdam de ontknoping plaats van het 3Banentoernooi. Eerder dit seizoen vonden de twee manches plaats op de pistes van Alkmaar en Apeldoorn. Zondag zal bekend worden welke renners zich tot winnaars van het Dentmerk klassement mogen laten huldigen. Met name de categorie heren elite renners zal een spannende ontknoping kennen: het verschil tussen Patrick Bos en Michael Vingerling is immers slechts 2 punten in het voordeel van Bos.

De eerste 2 manches van het 3Banentoernooi leverde mede dankzij een grote belangstelling van de renners mooie en snelle wedstrijden op. Ook op de Wielerbaan Amsterdam mogen weer spannende wedstrijden worden verwacht. Op deze wielerbaan van 200 meter mogen maximaal 20 renners per race starten (op de 250 meter banen van Alkmaar en Apeldoorn mogen er 24 renners per race rijden) waardoor er een aanpassing in het programma moet worden gedaan. Dat levert enkele wedstrijden meer op en daardoor moeten andere wedstrijden in lengte worden ingekort. De kortere wedstrijden zullen ongetwijfeld weer voor snelle en spannende races zorgen.

Bij de nieuwelingen dames kan Mylene de Zoete de overwinning in het Dentmerk klassement nauwelijks nog ontgaan. Hetzelfde geldt voor Vincent Hoppezak (nieuwelingen). Beide renners hebben inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd. Bij de dames junioren heeft Merel Hofman een ruime marge ten opzichte van Tessa Dijksman. Dijksman liet afgelopen weekend tijdens de Interland Junioren in Apeldoorn echter zien over een uistekende vorm te beschikken, maar het zal moeilijk worden de volledige achterstand op Hofman goed te maken. Bij de heren junioren heeft de Duitser Julius Domnick de leiding. Alleen Marten Kooistra en Nils Eekhoff lijken hem nog enigszins te kunnen bedreigen. Elite renster Judith Bloem heeft na de wedstrijden in Alkmaar en Apeldoorn een ruime voorsprong opgebouwd in het Dentmerk klassement. Afgelopen weekend presteerde ze nog sterk met een 5e plaats op het Omnium in Milton – Ontario (Canada). Met deze vorm mag van haar dan ook worden verwacht dat ze de overwinning in het 3Banentoernooi gaat binnenhalen.

Bij de elite heren werd de eerste manche in Alkmaar nog gewonnen door Michael Vingerling. Bij de tweede manche in Apeldoorn verwees Patrick Bos Vingerling echter naar de tweede plaats. Bos pakte daarmee gelijk de leiding in het Dentmerk klassement. In Amsterdam zal het ongetwijfeld een spannend duel worden tussen deze twee kemphanen. Renners als Dylan van Zijl, Thom Martens, Marc Veldt en Erick Tol zullen waarschijnlijk gaan strijden om de overige ereplaatsen.

Het programma op de Wielerbaan in Amsterdam begint om 10.00uur en zal omstreeks 15.00uur ten einde zijn.

Dentmerk stelt als sponsor van het 3-Banentoernooi het prijzengeld beschikbaar. DentMerk®, opgericht in januari 2010, is een zelfstandige onderneming in de tandheelkundige branche en levert producten voor tandheelkundige toepassingen.

Het programma, de uitslagen en tussenstanden zijn te vinden op: www.3banentoernooi.nl

EINDE PERSBERICHT