Lid van de WMO-raad: iets voor jou?


Lid van de WMO-raad: iets voor jou?

[IMG]

Vacature Wmo-adviesraad

In de Wmo-raad van de gemeente Baarle-Nassau zijn er op dit moment enkele lege plekken als gevolg van het statutair aftreden van een paar leden.

Misschien is het iets voor jou: Wmo-raadslid?

Wat is de Wmo-raad?
De gemeente moet de burgers betrekken bij het Wmo-beleid. De Wmo-raad is daarom opgericht om de gemeente - gevraagd en ongevraagd - onafhankelijk te adviseren. Zij bestaat uit 12 personen, afkomstig uit allerlei geledingen van de samenleving.

Wat valt er o.a. onder de Wmo?
- Zorg voor jeugd en ondersteuning van ouders
- Welzijnsbeleid (Voorzieningen en diensten voor iedereen)
- Ondersteuning vrijwilligerswerk en mantelzorg
- Hulp in de huishouding
- Vervoersvoorzieningen en rolstoelen
- Bestrijding huiselijk geweld

Sinds 1 januari is de gemeente voor deze zaken verantwoordelijk. Dat is een niet geringe klus. De Wmo-raad laat de gemeente horen wat zij vindt van de aanpak hiervan en of men tevreden is over de uitvoering. Zij is er niet om individuele problemen van burgers op te lossen.

Naar wie zijn we op zoek?
De Wmo-raad heeft mensen nodig die zich betrokken voelen bij het welzijn van de inwoners van onze gemeente. Verder moeten zij gericht zijn op het algemene belang en over de persoonlijke, individuele problemen en situaties heen kunnen kijken. Men zal een mening moeten hebben over de
ontwikkelingen op sociaal en welzijnsgebied. Daarnaast zal men zich een oordeel moeten vormen over de manier waarop de nieuwe wetgeving over zorg, jeugd en arbeid in de praktijk uitpakt.
De Wmo-raad vergadert op woensdagmorgen, om de zes weken. Leden ontvangen een onkostenvergoeding.

Reacties
Heb je interesse, bel dan naar Jos Jansen (voorzitter) (013-5079957) of stuur voor 1 februari 2015 een e-mail naar wmoraad@baarle-nassau.nl
Belangstellenden zullen worden uitgenodigd voor een gesprek op woensdagmorgen 4 februari in het gemeentehuis van Baarle-Nassau.

De Wmo-raad is van de burgers en voor de burgers. Dus ook van en voor jou!