Lingewaal tekent samenwerking met Jeugdsportfonds

De gemeente Lingewaal maakt sporten voor kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen mogelijk. Wethouder Griedo Bel en Ton Bavinck van stichting Jeugdsportfonds Gelderland tekenden op donderdag 15 januari een samenwerkingsovereenkomst.

Kinderen van 4 tot 18 jaar, die in gezinnen leven met weinig geld kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning. Het Jeugdsportfonds betaalt namens de gemeente de contributie en in bepaalde gevallen de benodigde sportattributen. Wethouder Griedo Bel: "Alle kinderen moeten kunnen sporten. De samenwerking met het Jeugdsportfonds is een van onze maatregelen om kinderarmoede te bestrijden. Ik ben blij dat nu ieder kind in Lingewaal de mogelijkheid krijgt om te sporten."

Waarom nodig

Bij gezinnen met weinig geld staat sporten niet bovenaan het lijstje bij het verdelen van het inkomende geld. Daardoor lopen hun kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Terwijl sporten juist een heerlijke manier is om je energie kwijt te raken. Door te sporten kan een kind zich ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin waarin het kind leeft.

Sporten is gezond

Met sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen. Investeren in sporten voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag. Daarnaast is sporten ook belangrijk om overgewicht tegen te gaan onder de jeugd in Nederland.