Nu ook belparkeren in Doetinchem


RSS

Actueel bericht, 20 januari 2014

Zoals de gemeente Doetinchem al eerder aankondigde, kunt u nu gebruik maken van belparkeren in Doetinchem. Dat betekent dat u kunt betalen voor parkeren met uw mobiele telefoon. Groot voordeel van het zogenaamde belparkeren, ook mobiel parkeren genoemd, is dat alleen betaald wordt voor de tijd
die daadwerkelijk is geparkeerd.

Voordat u gebruik kunt maken van belparkeren dient u te kiezen van welke provider u gebruik wilt maken. Providers waarbij u zich kunt aanmelden voor belparkeren in Doetinchem zijn: Parkmobile (www.parkmobile.nl), Parkline (www.park-line.nl), Yellowbrick (www.yellowbrick.nl), ANWB (www.anwb.nl)
en SMS parking (www.smsparking.nl). Nadat u uw auto geparkeerd heeft meldt u zich aan via de app van de provider of door te bellen met de provider.

Het nummer van de zone waar u zich bevindt staat op de parkeerautomaat. Dit nummer moet doorgegeven worden waarna u de betaaltijd kunt laten starten. Bij het wegrijden meldt u zich op dezelfde manier weer af. U betaalt zo alleen voor de tijd die u daadwerkelijk heeft geparkeerd. Het te betalen
bedrag wordt door de provider automatisch afgeschreven.

Met de komst van belparkeren is nu op alle parkeerlocaties in Doetinchem achteraf betaald parkeren mogelijk. In de parkeergarages en op parkeerterrein Varkensweide was dit al het geval.

Belparkeren