College Veendam stelt plan voor opstellen duurzaamheidsvisie vast


Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft een plan vastgesteld om een duurzaamheidsvisie op te stellen.

Het college wil stappen zetten op het gebied van duurzame ontwikkelingen en wil hiermee bijdragen aan een schone en mooie omgeving. Uitgangspunt is het spaarzaam omgaan met natuurlijke hulpbronnen.

Duurzaamheidsvisie

Het college wil inwoners en bedrijven op dit gebied bewust maken en zelf het goede voorbeeld geven. Om dit te bereiken is in het coalitieakkoord 2014-2018 afgesproken om een duurzaamheidsvisie op te stellen. De gemeente wil de duurzaamheidsvisie samen opstellen met inwoners, bedrijven en
maatschappelijke organisaties.

2030 en verder

De horizon van de doelen is gelegd op 2030 en verder. De duurzaamheidsvisie bestaat uit het beschrijven van de doelen waaraan Veendam in 2030 zou moeten voldoen en hoe we dit gaan bereiken. Bijvoorbeeld doelen op het gebied van energie in gebouwen, verminderen en hergebruik van afval, duurzaam
ingerichte woonwijken en industrieterreinen, meer groen en voedsel in de tuin in plaats van stenen. Aan deze visie voor een duurzaam ingericht Veendam kunnen activiteiten en het beleid van de gemeente worden getoetst.

Producten en diensten

* Pers
* Elektronisch Gemeenteblad
* Maandelijkse nieuwspagina
* Bekendmakingen
* Nieuwsbrief
* Gemeentegids