Wijk De Methen in Zevenaar is 'Waaks!'

20 januari 2015 Veiligheid en leefbaarheid vergroten

De politie en de gemeente Zevenaar starten op 27 januari met de pilot `Waaks!' in wijk De Methen. Om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten wordt met name een beroep gedaan op de hondenbezitters.

`Waaks!' richt zich op het tegengaan van criminaliteit zoals bijvoorbeeld auto- en/of woninginbraak. De hondenbezitters in de wijk krijgen een zaklamp en notitieboekje zodat zij verdachte situaties aan de politie kunnen melden. Ook niet-hondenbezitters kunnen zich aanmelden.

Aanmelden

Inwoners van wijk De Methen kunnen zich tot en met 23 januari aanmelden via telefoonnummer (0316) 595 252(0316) 595 252 of via mail a.hageraats@zevenaar.nl.

Startbijeenkomst

Op maandag 26 januari om 19.00 uur vindt er een startbijeenkomst bij de Maatjes, Willem de Zwijgerlaan 52 in Zevenaar plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie gegeven, is er gelegenheid om vragen te stellen en ontvangen de inwoners die zich aangemeld hebben de `tools'.

Pilot

De pilot start in wijk De Methen en wordt afhankelijk van het succes van `Waaks!' uitgebreid naar meerdere wijken binnen de gemeente.