Spreekuur voor ondernemers op Ondernemersplein Amsterdam


AMSTERDAM, 20150120 -- De stichting Ondernemersklankbord is een vrijwilligers organisatie die ondernemers helpt. Het concept is jaren geleden uit Amerika overgekomen waar het bekend staat als “Businessmen for Businessmen”. In de regio Amsterdam zijn er 30 adviseurs die ondernemers kunnen bijstaan bij de bedrijfsvoering. Adviseurs zijn (oud) ondernemers, managers of specialisten met ieder een specifieke ervaring en achtergrond.

Het Ondernemersklankbord (OKB) helpt startende ondernemers bij het opstellen van het ondernemingsplan, het maken van marktanalyses, het kiezen van het administratiesysteem passend bij de omvang en toekomst van de onderneming, het inventariseren van de financieringsbehoefte en het zoeken naar mogelijkheden.

 Ook de juridische vorm van de onderneming, de oprichting en registratie worden bekeken en daar wordt een SWOT analyse (sterkten, zwakten, kansen bedreigingen) van gemaakt. Van essentieel belang is het verdienmodel van een nieuwe onderneming met een realistisch beeld op de levensvatbaarheid.

Bij het groeien van de onderneming is OKB een klankbord voor de ondernemer voor de te volgen groeistrategie met de verschillende opties, de marketingmix en het meedenken over de gewenste product/markt combinaties. Hoe is de marktbewerking en de klantbenadering, en wat zijn de doelstellingen van de onderneming, rekening houdend met de duurzaamheid voor de maatschappij?

Gebruik van  digitale verkoopkanalen en de inpassing van  social media bij de bedrijfsvoering komen nu steeds meer op de agenda.

In de laatste fase van een onderneming adviseert OKB over de mogelijke  verkoop van het bedrijf of overname van het bedrijf door een opvolger. Of over het beperken van de gevolgen bij financiële problemen en Faillissement Preventie. Tevens  onderzoekt Okb de mogelijkheden van het BBZ programma (Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen) en het assisteren bij de uitvoering van de procedures van de BBZ.

Een adviseur van het Ondernemersklankbord is vaak ook coach van de ondernemer.  Het Garantiefonds Microkrediet van de Gemeente Amsterdam (GMA) en Qredits maken regelmatig gebruik van de OKB adviseur als coach voor hun klanten.

De kosten voor  een begeleidingstraject is minimaal € 100 voor een periode van 6 maanden.

OKB participeert in het Ondernemersplein dat recentelijk in Amsterdam van start is gegaan.

Voor ondernemers die belangstelling hebben om  met een adviseur van gedachten te wisselen en zo kennis kan maken met onze diensten organiseren we wekelijks een inloopspreekuur.  Dit spreekuur is  iedere woensdag middag van 14.00 tot 15.30 uur  in het gebouw van de Kamer van Koophandel aan De Ruiterkade 5, 1013 AA.  Amsterdam.

Bent U op zoek naar steun voor uw onderneming, of heeft u interesse om een adviseur te spreken ,, neem dan contact op met het Ondernemersklankbord middels onze website http://www.ondernemersklankbord.nl/gratis-advies-voor-ondernemers-regio-amsterdam/ of stuur een mail naar okbamsterdam@gmail.com.

Inderdaad Ondernemers voor Ondernemers.

Het is ook mogelijk  om een afspraak te maken via de balie van de Kamer van Koophandel telefonisch te bereiken op  088-585 1 585



Noot voor redacties:

Over Stichting Ondernemersklankbord
Stichting Ondernemersklankbord participeert op het recentelijk geopende Ondernemersplein in Amsterdam en biedt ondernemers de mogelijk om vrijblijvend een adviesgesprek te hebben op het fysieke Ondernemersplein bij de Kamer van Koophandel.