College bezoekt Bel Leerdammer


Bezoek Bel Leerdammer

Het college wil een goed verblijfsklimaat realiseren voor ondernemers in Leerdam. Om te weten wat er speelt en leeft onder de ondernemers, bezoekt het college verschillende bedrijven. Dinsdag 13 januari werd het college ontvangen bij de Bel Leerdammer BV in Schoonrewoerd.

Duurzaamheid en innovaties

Bij aankomst is het direct duidelijk: veiligheid staat hoog in het vaandel. Zelfs bij het parkeren van de auto's wordt hier rekening mee gehouden, ze moeten zo neergezet worden dat ook de gasten eenvoudig weg kunnen rijden. Bel wil graag een `glimlach delen met families'. De groei zit voor de
fabriek in het produceren van plakken voorverpakte kaas. In de toekomst zal dit aandeel in het bedrijf steeds groter worden. De traditionele `wielen' blijven voor de echte kaasliefhebber natuurlijk favoriet maar vooral in het buitenland kiest men voor het gemak van plakken kaas. Naast
veiligheid zijn ook duurzaamheid en innovaties zeer actuele thema's.

De internationale problematiek raakt ook de kaasfabriek. De Bel Group heeft de bedrijfsvoering aan moeten passen na de boycot van Rusland door te schakelen tussen de productie van Leerdammer kaas en andere soorten kazen. De fabriek heeft de politiek nodig voor het vinden van andere markten.
Het college wil graag lokaal ook een bijdrage leveren door de pers te benaderen. Natuurlijk mocht een rondleiding door het prachtige en interessante bedrijf niet ontbreken.

100 jaar

De kaasfabriek viert in 2015 het 100-jarig jubileum. Daarom overhandigde de burgemeester aan de heer Van der Hoogte, director Operations Bel Leerdammer BV een kristallen vaas. De heer Van der Hoogte nodigde het college uit om dit feestjaar samen met Bel te vieren.

Zou u het college willen ontvangen voor een bezoek aan uw bedrijf? Neem dan contact op met de heer D. Admiraal, telefoonnummer 0345 - 636 166.