Kinepolis Group: Kinepolis vestigt zich in Breda


donderdag, 22 jan 2015
Kinepolis Group zal in de loop van dit jaar een bioscoop met 10 zalen en 1.727 zitplaatsen bouwen in Breda. Kinepolis Breda zal deel uitmaken van de Evenementenzone Breda, die vandaag door projectontwikkelaar MaVer wordt ingehuldigd.
Naast de Kinepolis-bioscoop komt er onder meer ook een evenementenhal en een Decathlon-vestiging. Evenementenzone Breda bevindt zich aan de A27, aan de oostkant van Breda. In het gebied komen verschillende vrijetijdsfuncties die elkaar versterken. Eens op kruissnelheid, worden er ca 450.000
Kinepolis-bezoekers per jaar verwacht.
In 2014 betrad Kinepolis voor het eerst de Nederlandse markt via de overname van Wolff Bioscopen (9 vestigingen, bioscoopprojecten in Dordrecht en Utrecht). Kinepolis Breda, in volledige eigendom van Kinepolis, wordt het derde bouwproject in Nederland.
Kinepolis wil haar positie verder uitbreiden en evalueert in dit kader bijkomende projecten die passen in de expansiestrategie van Kinepolis. Zij wil haar concept introduceren in nieuwe markten en bij nieuwe doelgroepen, en wil zo bijdragen aan verdere waardecreatie voor al haar stakeholders.
Eerder deze maand kondigde Kinepolis bouwplannen aan in Bretigny (Parijs).

Contact

Kinepolis Press Office
+32 9 241 00 16
pressoffice@kinepolis.com

Over Kinepolis

Kinepolis Group ontstond uit de fusie van twee familiale bioscoopgroepen en is sinds 1998 beursgenoteerd. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Kinepolis telt 35 bioscoopcomplexen in Belgie, Nederland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en
Polen. Naast haar bioscoopactiviteiten is de groep ook actief in de filmdistributie, events, schermreclame en vastgoedbeheer. 2.100 werknemers zetten zich in om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen.