Collegeleden lezen voor


Marloes van der Beek

Burgemeester Broertjes las in peuterspeelzaal de WipWap voor uit het prentenboek van het jaar 2015 "Boer Boris gaat naar zee". Hiermee zijn in Hilversum de Nationale Voorleesdagen van start gegaan.

Ook de wethouders Floris Voorink, Arjo Klamer en Eric van de Want gaan aan peuters en kleuters voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen. Wethouder Voorink is te gast op kinderdagverblijf De Sleutel. Wethouders Arjo Klamer en Eric van der Want lezen peuters en kleuters voor op 28 januari in
de bibliotheek.

Burgemeester leest voor

In de bibliotheek is daarnaast op 24 januari om 11.30 en 13.30 de voorstelling `hands up' te zien door theater Lejo, bekend van Sesamstraat. Voor meer informatie zie de website van de bibliotheek Hilversum.
Voor meer activiteiten in het kader van de Nationale Voorleesdagen in de regio zie de website uit in Gooi en Vecht.

De nationale voorleesdagen

De twaalfde editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van 21 tot en met 31 januari. Ze zijn een initiatief van de Stichting Lezen en worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). De campagne heeft tot doel het voorlezen aan kinderen die
zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen. Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden.