Opnieuw aandacht voor bereikbaarheid Tweede Haven

22 januari 2015

Samen met de VVD vraagt het CDA in de Haagse gemeenteraad opnieuw aandacht voor de bereikbaarheid van de Tweede Haven op Scheveningen. De fracties willen dat het voor rolstoelgebruikers en mensen met een rollator of kinderwagen makkelijk wordt om van de Schokkersweg naar de Tweede Haven te komen. Ook zouden de fracties graag zien dat de hellingbaan vanaf de Westduinweg naar de Dr. Lelykade behouden blijft.

Trappartij Schokkersweg - Dr. Lelykade Trappartij Schokkersweg - Dr. Lelykade

CDA-woordvoerder Scheveningen, Cees Pluimgraaff: "Op een mooie zondag komen veel toeristen en bewoners vanaf deze routes de Tweede Haven in om nog wat te eten en drinken. Maar als je niet zo goed ter been bent of een kinderwagen bij je hebt moet je helemaal omlopen om beneden te komen. Niet goed voor hen maar ook niet voor de ondernemers in het gebied. Ook voor de bewoners van het dichtbijgelegen verzorgingshuis Uiterjoon is een betere bereikbaarheid zeer wenselijk.''

In juli van dit jaar kaartten de partijen het probleem al aan in een vergadering van de gemeenteraad. `'Dat de huidige hellingbaan vanaf de Westduinweg moet wijken voor de bouw van het appartementencomplex De Havenmeester is in beginsel logisch. Maar, de Tweede Haven moet wel goed bereikbaar blijven. Het college zegde ons toe voor eind 2014 de mogelijkheid te onderzoeken om vanaf de Westduinweg de haven in en uit te rijden. Na deze toezegging hebben we echter niets meer gehoord.'', aldus Martin Woersdoerfer van de VVD. Beide woordvoerders vragen het stadsbestuur nu om haast te maken met een oplossing.

Westduinweg- Dr. Lelykade Westduinweg- Dr. Lelykade