Geke van Velzen secretaris van UvA en HvA

Geke van Velzen secretaris van UvA en HvA

22 januari 2015

Geke van Velzen, secretaris van de Hogeschool van Amsterdam, is benoemd tot secretaris van de Universiteit van Amsterdam. Zij zal beide functies combineren, zodat naast een College van Bestuur beide instellingen ook een secretaris hebben.

"Geke kent de UvA al heel goed en heeft de afgelopen jaren intensief meegedraaid in de bestuurlijke discussies. Het College van Bestuur heeft veel vertrouwen in haar en is heel blij dat zij bereid was te solliciteren", aldus Louise Gunning.

In de komende maanden zal zorgvuldig gekeken worden naar het takenpakket, de benodigde ondersteuning en verdeling van verantwoordelijkheden. De secretaris is onder andere verantwoordelijk voor de bestuursstaf, de ondersteuning van het College van Bestuur, integrale veiligheid en personeel van centrale diensten.

Voormalig gemeentesecretaris Henk de Jong en organisatieadviseur Annette Veldhuizen zullen de komende maanden ad-interim beschikbaar zijn om de overgang te begeleiden.

Geke van Velzen is sinds medio 2012 secretaris van de HvA. Daarvoor was zij o.a.lid van de gemeenteraad van Amsterdam en werkte zij als consultant bij Berenschot. Zij studeerde geschiedenis en sociologie aan de UvA.

Gepubliceerd door Universiteit van Amsterdam