Intrekkingsbesluit NXP Semiconductors Netherlands voor elektriciteitsnet te Nijmegen

22-01-2015

Op 19 februari 2014 heeft ACM onterecht aan NXP Semiconductors Netherlands B.V. (NXP) een ontheffing verleend van de verplichting voor het aanwijzen van een netbeheerder voor een gesloten distributie systeem (GDS).

Uit een nadere analyse van de stukken blijkt dat NXP bij de aanvraag om de ontheffing onjuiste gegevens heeft verstrekt met betrekking tot de afbakening van dit GDS. Volgens de aanvraag behoort een op het terrein gelegen elektriciteitsinkoopstation niet tot het GDS. Dit inkoopstation behoort daar echter wel toe.

De verstrekking van juiste gegevens door NXP zou hebben geleid tot een weigering van de aanvraag. NXP is niet te beschouwen als de juridisch eigenaar van het inkoopstation, aangezien N.V. Nuon Infra Oost een recht van opstal heeft verkregen ten behoeve van het inkoopstation. ACM trekt de verleende ontheffing daarom in.

ACM heeft in het intrekkingsbesluit de schriftelijke reacties van belanghebbenden verwerkt. Belanghebbenden hebben 6 weken de tijd om in beroep te gaan tegen het intrekkingsbesluit van ACM.

U vindt het ontwerp intrekkingsbesluit en de ingediende zienswijzen onderaan deze pagina.

* Meer informatie over het aanvragen van ontheffingen

Download publicatie (PDF - 325 KB)

Zie het origineel.